Afvallen met Sonja

 

Obistas en fastfood

 

 

 

 

 

Kinderen met Obesitas

Een te zwaar kind

Okay u bent groot en uitgegroeid. Maar uw kinderen die staan nog aan het begin van hun leven. 13% van alle kinderen in de leeftijd tussen 6 en 17 jaar in Nederland zijn te zwaar. Er zijn heel wat studies gewijd aan wat nu de beste voeding voor een opgroeiend kind is. In ieder geval is aangetoond dat goede voeding tijdens de groei een gezonder volwassen leven inhoud. Ook kinderen die er goed en gezond uit zien hoeven nog niet de juiste gezonde voeding te krijgen en dus gezond te zijn. Onze maatschappij is een Mcdonalds maatschappij. Teveel kinderen worden grootgebracht met junkfood. Dit houd in dat Nederland ongetwijfeld de rekening gepresenteerd zal krijgen over een aantal jaren. Ook het tegenovergestelde komt voor. Het niet genoeg eten. Zowel teveel eten en niet genoeg eten is even slecht en dus ongezond voor uw kind. Uw kind zijn gezondheid is afhankelijk van wat u hem als voeding geeft. Er schijnen toch nog mensen te zijn die het niet weten, uw kind is afhankelijk van u!! Zorg goed voor ze!!


Te zwaar wegen houdt in dat uw kind zijn vriendjes niet kan bij houden in de speeltuin op het basketbalveld of op het voetbalveld. Obesitas bij een kind kan zijn natuurlijke lichaams- en dagritme ernstig schaden. We zullen op dit moment niet ingaan op de schadelijke invloed van mineralen en calcium die u kind te kort komt. De meeste kinderen die te dik zijn krijgen niet de juiste voeding binnen die een kind in de groei juist nodig heeft. Juist deze kinderen zouden er op moeten letten, ten minste de ouders zouden moeten opletten, dat de kinderen in ieder geval de juiste dagelijkse basis behoeften binnen krijgen. Alleen eten is helaas niet voldoende voor een kind. Kinderen in het algemeen maar kinderen met obesitas in het bijzonder zouden weg moeten blijven van voedsel met een hoog vet- en caloriegehalte. Wees er zeker van dat het dieet van uw kinderen bestaat uit veel fruit en groente. En wat ook heel belangrijk is dat uw kind voldoende vocht binnen krijgt. Gewoon water voldoet het beste. Het te zwaar zijn van kinderen heeft als oorzaak dat verschillende ziekten zoals hart en vaat ziekten, nier problemen de kop op kunnen steken. Ook astma en ademhalingsproblemen kunnen gerelateerd zijn aan een verkeerde voeding. Zo ook slaapproblemen. En dan hebben we het landelijk groeiend probleem van suikerziekte nog niet eens genoemd. Let op de eetgewoonten van uw kinderen en zij zullen u zeer Dankbaar zijn in hun volwassen leven. We moeten als ouders nu onze verantwoordelijkheid pakken. Anders zullen de kosten van de medische gezondheidszorg in de toekomst niet meer te betalen zijn. Dus ouders…laten we handelen en gaan letten op de eetgewoonten van onze kinderen.Let op uw tiener en of hij of zij er verkeerde eetgewoontes op na houd. Vooral onze tieners houden er zeer slechte eetgewoontes op na. En juist die leeftijd is zo belangrijk om goede voeding binnen te krijgen. In het laatste stadium krijgt het lichaam van onze kinderen een laatste groeistuip en heeft hierbij goede voeding nodig. Veel fruit en groentes. De tegenwoordige generatie tieners verdienen hun eigen geld en met dit geld kopen zij het zogenaamde junkfood, zodat de pot thuis word overgeslagen. Met kans op alle gezondheids risico's die we net in bovenstaand verhaal hebben genoemd. Vitaminen en mineralen tekort is een veel voorkomend probleem bij tieners, dit kan als gevolg ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken zowel geestelijk als lichamelijk.

Obesitas bij kinderen


Let erop wat uw kinderen eten. Als een kind moest kiezen tussen een bord met dropjes en normaal eten. Weten we denk ik wel welk bord er gekozen wordt. Let erop dat uw kind goede voeding krijgt. Doe uw kind op een sport. Beweging is voor iedereen nodig maar juist voor kinderen zeer belangrijk. Wees er zeker van dat uw kinderen voldoende beweging krijgen. Beweging is noodzakelijk voor kinderen. Speciaal voor de opbouw van botten in de groei. Ze zullen het voordeel van de beweging en de goede voeding niet direct merken maar zoals gezegd later in hun volwassen leven zullen ze u dankbaar zijn.

Tot Slot

Tips voor een gezond gewicht


  • Zorg ervoor dat je kroost niet overdrijft met uitgesproken vet beleg, zoals salami en slaatjes met mayonaise. Mager zijn bijvoorbeeld kalkoenfilet en paardenrookvlees.
  • Dat gekookte aardappelen dikmakers zijn, is onzin. 100 g gekookte aardappelen bevat 76 calorieën, eenzelfde portie pasta of rijst bevat respectievelijk 125 of 130 calorieën.
  • Opgepast met verborgen vetten. Je vindt ze onder meer in koekjes, gebak en vette sauzen.
  • Moedig je kind aan om niet te snel te eten. Trager eten bevordert de vertering, waardoor er een groter gevoel van verzadiging ontstaat.
  • Baby's en peuters geef je bij voorkeur volle melkproducten. Maar als een kind neigt naar overgewicht, schakel je vanaf de leeftijd van vier of vijf jaar best over op halfvolle producten.
  • Light frisdranken bevatten nauwelijks calorieën en zijn een welkome afwisseling. Eén tot twee glazen per dag kan geen kwaad.
  • Een tip voor aanstaande mama's: borstvoeding beschermt tot op zekere hoogte tegen zwaarlijvigheid. Hoe langer de borstvoeding wordt aangehouden, hoe minder kans dat het kind later aan overgewicht lijdt.

bron: http://www.maguza.be

 

Site Map | | Contact