Bereiken van je ideale gewicht hoe doe je dat:

 

Er zijn veel boeken en artikelen geschreven over gewichtscontrole en afvallen. Als je al weet wat je moet doen om af te vallen dan kun je gerust het eerste gedeelte van dit artikel overslaan. Voor diegene die net beginnen met afvallen is het waardevolle informatie. Energie wordt gemeten in Kcalorieen of Kjoules. Als je wilt afvallen moet het totale aantal calorieen dat je lichaam opneemt door middel van eten en drinken lager zijn dan het aantal calorieen dat je lichaam verbruikt op een dag. En uiteraard, als je aan wilt komen is het tegenovergestelde waar.

Je kan je lichaams gewicht ook onder controle houden door mee te doen aan dagelijkse oefeningen omdat je op deze manier je lichaam stimuleert om meer calorieen te verbranden. Dit gebeurt dan niet alleen tijdens de training, maar ook uren later is je lichaam bezig calorieen te verbranden door je metabolisme (stofwisseling) te verhogen. Een goede tip die ik de mensen altijd meegeef is mee te doen aan Nederland in beweging iedere ochtend op televisie. Een betere start van de dag is er niet. Als je aan het sporten bent produceert je lichaam chemische stoffen in je hersenen genaamd endorfine, en deze stoffen maken het makkelijker om van zoetigheid af te blijven. Daarnaast verandert door regelmatig trainen je spiermassa/vetmassa verhouding (je spieren worden iets groter (nee je word geen bodybuilder). Het voordeel hiervan is weer dat je grondstofwisseling wordt verhoogd (een effect dat dag in dag uit blijft werken) door helemaal niets te doen worden er toch meer calorieen in rust verbrandt.(spieren verbranden meer calorieen dan vet).

Als al deze informatie al bekend is waarom hebben zoveel mensen dan moeite met afvallen? Wel ik moet je vertellen dat dit veel te maken heeft met je onderbewuste. Je weet hoe het moet, maar je blijft moeite houden met het uitvoeren van een regelmatige training en het vasthouden aan gezonde voeding? Je bent zeker niet de enige!

Op dit moment wil ik zeggen dat als je echt wilt afvallen, ik ten zeerste aanraad om je definitie hierover aan te passen. Dus in plaats van te denken 'ik wil afvallen' moet je gaan denken in termen als 'ik wil controle krijgen over mijn gewicht', of zoals de titel van dit artikel kopt, 'het behalen van je ideale gewicht'.

De reden hiervoor is dat je onderbewustzijn een hufter kan zijn... an als je iets "verliest", wat is dan het eerste wat je wilt doen? Maar als je volhoud is de beloning hoog. ik kan je uit ervaring vertellen dat als je het volhoud het steeds makkelijker wordt.Je Ideale gewicht hoe krijg ik het terug?Het is dus erg belangrijk om je te focussen op wat je wilt bereiken, inplaats te focussen op wat je wilt verliezen, reden hiervoor is dat je onderbewuste het beste werkt met positieve ideeen/gedachten. En hier aangekomen, hoe is jouw zelfbeeld? Ben je jezelf continue aan het bekritiseren, waardoor je je slecht voelt en om jezelf beter te voelen maar een lekkere dikke milkshake haalt? Of toch maar weer die ijskast induikt. Mocht dit het geval zijn, stop hiermee. Geef je eigen een schop onder de kont en overtuig je zelf ervan dat je beter waard bent! Als je een bepaald gewicht wilt bereiken en dit ook daadwerkelijk wilt vasthouden dan moet je een aantal permanente, maar wel vol te houden, wijzigingen in je leef- en eetpatroon aanbrengen, met zo af en toe een uitschieter... zonder je hier schuldig over te voelen!

Wees dus realistisch en werk in een rustig tempo in de richting van het gewenste lichaamsgewicht wat voor jouw haalbaar is. Als je altijd al een peervormig lichaam hebt gehad dan is het niet realistisch om te denken dat je een recht toe recht aan lichaam zult krijgen ook al eet je niks meer.

 


 


Trap niet in de valkuil van ongezonde eetgewoonten zoals crashdieeten, je lichaam te onthouden van belangrijke voedingsstoffen is net zo slecht en schadelijk als teveel eten.

Begin te werken met je natuurlijke lichaamsvorm, niet er tegen in. Stuur je onderbewuste het bericht dat je van je lichaam houdt en het respecteert. Een van de manieren om jezelf te helpen is door gebruik te maken van dagelijkse bevestigingen. Start vandaag; schrijf al je negatieve gedachten die je hebt over je lichaam op en vervang deze negatieve gedachten door positieve gedachten. Onthoud:Je kan alles bereiken met behulp van je onderbewuste als je het positief blijft inzien!

Succes!!

 

Site Map |Contact