Afvallen met behulp van afslank medicijnen

 

Of u overgewicht heeft wordt bepaald aan de hand van uw lichaamsgewicht. Het lichaamsgewicht wordt vergeleken met het normale of ideale gewicht van iemand van hetzelfde geslacht met een vergelijkbare lichaamsbouw en leeftijd. Als het gewicht meer dan 20% boven de norm ligt, spreekt men van overgewicht.

Een andere methode om overgewicht vast te stellen, is de Quetelet-index, ook wel Body-Mass Index genoemd. Om deze index te bereken deel je je gewicht in kilo's door het kwadraat van je lengte in meters. Als de BMI ligt tussen de 20 en 25, wordt dit als normaal beschouwd. Ligt de index tussen de 25 en 30, dan spreekt men van matige obesitas. Bij een index van boven de 30 is er sprake van ernstige obesitas. Een makkelijk stukje gereedschap om uw BMI te controleren vind u onder de link BMI uitrekenen.

Om gewichtsafname te ondersteunen zijn er op de Nederlandse markt drie legale geregistreerde geneesmiddelen beschikbaar om het afvallen te ondersteunen. Lees goed te ondersteunen alleen afslank pillen gebruiken heeft geen of zeer weinig effect en het bereikte resultaat zit er snel weer aan.

- Xenical (Orlistat), een lipaseremmer die lokaal werkzaam is in de maag- en darmstreek.
- Reductil (Sibutramine), een middel dat werkzaam is in de hersenen.
- Acomplia Rimonabant), een nieuw veel belovend middel.


De medicijnen worden gebruikt in combinatie met meer lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon. Een gezondvoedingspatroon is niet moeilijk, het is zeker niet altijd nodig om een streng en moeilijk dieet te volgen. Simpele aanpassingen in de hoeveelheid en soort voedsel en een juiste verdeling van de de voedsel inname over de dag doen soms al wonderen.

 

 

Afslank medicijnen welke zijn er?

Acomplia®

rimonabant

Reductil®

sibutramine

Xenical ®

orlistat

 

Hoe werkt Acomplia?

Acomplia® werkt in op de direct aangaande drang of het hunkeren naar meer eten. Dit wordt verwezenlijkt door aan het endocannabinoidsysteem te werken, een systeem dat energiebalans, glucose en lipidemetabolisme en lichaamsgewicht beïnvloedt. Het blokkeren van bepaalde receptoren in de hersenen zal in de patiënt resulteren tot het gevoel dat je ervaart als je vol zit bij normaal eten. Samen met het gebruiken van een calorie verminderd dieet en oefeningen, helpt het beduidend zwaarlijvige patiënten een gewichtsverlies te bereiken.


Hoe werkt Reductil?

Je hersenen vertellen je of je honger hebt of vol zit. Of gewoon geen honger of trek in iets hebt. Reductil® zorgt ervoor dat je sneller verzadigd raakt tijdens het eten. Daarnaast beïnvloedt Reductil® de hoeveelheid energie die je stofwisseling verbruikt. Het komt erop neer dat je basis-energieverbruik tijdens het afvallen niet lager wordt, waardoor je lichaam evenveel energie blijft verbranden.

Afvallen met Reductil® heeft ook een gunstig effect op de concentraties van bloedvetten (cholesterol) en bloedsuikerspiegels (glucose). Daarnaast zijn goede resultaten behaald bij mensen met overgewicht (BMI>27) en type twee diabetes (suikerziekte)

Hoe werkt Xenical?

Xenical® werkt door de werking van gastrische en pancreatische lipasen tegen te gaan. Dit betekent dat geconsumeerde vetten niet worden afgebroken in de maag en darmen en dus niet door het lichaam kunnen worden opgenomen. Orlistat wordt ingenomen tijdens het eten om tegen te gaan dat de vetten, uit de voeding, wordt opgenomen. Het lichaam kan dit voedingsvet dan niet als energiebron gebruiken of dit vet omzetten in vetweefsel, hetgeen leidt tot gewichtsverlies en dus afvallen.

 

Site Map |Contact