Crash dieet en snel gewicht kwijtraken

 

Als mensen over afvallen praten dan denkt bijna iedereen aan 'een paar kilo kwijtraken'. Dit is niet helemaal waar. Over het algemeen zijn mensen gelukkig als ze hun ideale gewicht bereikt hebben , en de manier hoe ze dat gedaan hebben is niet belangrijk. Het enige wat telt is het behaalde resultaat.Eenmaal aangekomen op dat "streefgewicht" begint het normale eetpatroon weer. En wat gebeurt er vervolgens? Al gauw zit het zo moeilijk met zweet en tranen kwijtgeraDit frustrerende fenomeen zal veel mensen bekend in de oren klinken. We noemen dit ook wel het zogenaamde jojo effect. Maar wat is het nou dat dit effect teweeg brengt? Hoe komt het nou dat het gewicht er weer zo snel aan zit? In het volgende artikel ga ik proberen dat uit te leggen. akte gewicht er weer aan.

Ondervoeding en het crash dieet

In veel van de gevallen kunnen we spreken over ondervoeding. Ondervoeding hoor ik u denken, dat is toch iets voor in de derde wereld. Ondervoeding komt ook in onze welvaart maatschappij voor. In ons geval houd het in dat we tijdens onze afval periode oftewel onze dieetperiode te weinig calorieën binnen krijgen. Ons lichaam is gewend om grootte hoeveelheden calorieën binnen te krijgen. En ineens word dit sterk verminderd. Het ontbijt word overgeslagen en we eten niet meer geregeld. We zijn ons lichaam aan het uithongeren. Met als gevolg ondervoeding.

De resultaten

Het lichaam krijgt dus te weinig calorieën binnen, met het resultaat dat je lichaam als reactie het verbrandingstempo terug schroeft . Het lichaam denkt dat er een periode van schaarste aan zit te komen en gaat heel zuinig aan doen. Dit alles om het te kort te proberen te compenseren. De stofwisseling van je lichaam zal drastisch verlaagd worden.Je lichaam denk dus dat er een periode van schaarste is. Naast het verlagen van de stofwisseling zal het lichaam tevens je spiermassa gaan aanspreken om extra energie te verkrijgen. Dit is een automatisme van ons lichaam de spiermassa is in een periode van hongersnood totaal onbelangrijk voor je lichaam om te overleven en zal dus al s eerste woren aangesproken om het ontstane tekort aan calorieën op te vangen.

Verbranden van calorieën

Als de crash dieet periode achter de rug is en we keren weer terug naar ons normale eetpatroon staat ons lichaam nog steeds ingeschakeld op dit overlevingspatroon van verlaagde stofwisseling. Het menselijk lichaam is een fenomenaal ding. Het lichaam zal vanaf nu zuinig aan gaan doen en beginnen met het versneld opslaan van calorieën (lees vetten) Het vetpercentage zal vanaf nu toenemen want ons lichaam legt een voorraad voor het geval dat er weer een periode van schaarste aanbreekt.Door ons crash dieet is onze spiermassa ook afgenomen. en om vetten te verbranden heb onder andere je spiermassa nodig. En je raad het al je spiermassa is afgenomen dus het verbranden van calorieën door die spieren zal ook afnemen.

Het gevolg is dat je zeer snel weer op je oude gewicht bent aangekomen plus dat je een hoger percentage vet hebt, Minder spiermassa en voor langere tijd een verlaagde stofwisseling. Je hebt dus eigenlijk het tegenovergestelde bereikt van wat je wilde bereiken.

 

Afvallen op de juiste manier

Wil je gezond afvallen dan moet je jezelf ervan bewust zijn dat het enige wat je wilt bereiken is het verbranden van vet. En niet het verbranden je spieren. Je zult dus een evenwicht moeten vinden van voldoende calorieën om je stofwisseling op een normaal tempo te houden.

Dus wat veel mensen doen, het richten op de weegschaal is niet de juiste manier van afvallen. Let op je vetverlies en probeer dat zo efficient mogelijk te houden. Dat is de juiste manier en de gezondste van afvallen. Geduld en uithoudingsvermogen en de weegschaal zal vanzelf gaan doen wat je zo graag wilt bereiken.

Veel succes!

Sonja

Site Map |Contact